sunnuntai 3. elokuuta 2014


Vähän ottaa veronsa tanssia aamuneljään hopeahileissä keskellä metsää, kömpiä makuupussiin vaivaiseksi pariksi tunniksi ja herätä aamulla kahdeksalta huristelemaan takaisin kotiin. Tai no. Lähinnä ehkä torkkua toisen selkää vasten ja tuijottaa ohi viistäviä peltoja. Vaikka aikaisemmin yöllä olin vaihtanut riippumatossa maatessani muistuttanut itseäni teini-iän käsitteestä välikuolema ja hyväksynyt pienen lepohetken, ei sitä unta tainnut siitäkään huolimatta ihan hirveästi kertyä Kesäsiirtolan yössä. Kuka malttaa nukkua, jos metsässä hehkuu erivärisiä valoja, musiikki soi ja tanssi ei koskaan lakkaa, ei voi lakata, ei halua lakata?

Tänään kotiinpaluun jälkeen olen lähinnä maannut parvekkeella x-asennossa ja imenyt lämpöä siinä toivossa, että se varastoituu ja auttaa jaksamaan talvella kylmässä. Sen verran sain aikaiseksi, että pyöräilin lähikauppaan ja kyhäsin överin, hellesäähän sopivan toipumissalaatin. Let's face it, tuntikaupalla tanssiminen ja parin tunnin unet eivät tunnu enää seuraavana päivänä aivan yhtä iiseiltä hommilta kuin mitä 18-vuotiaana. Joten toipumissalaatti oli paikallaan.

Se ei ole kuvassa ehkä esteettisin ruoka, mitä on tullut tehtyä. Mutta tarkoitukseen osui ja upposi. Ja tällä ohjeella ruokaa tulee muuten aivan satavarmasti riittämiin, luultavasti myös huomiselle.


Toipumissalaatti:

500 g couscousta
1 nippu korianteria
1 prkl Kalamata-oliiveja
1 prk kikherneitä
1 pkt fetaa
4 avomaakurkkua
4 tomaattia
1 salaatti (esim Punainen Salanova)
savusuolaa
lime-mehua
mustapippuria
runsaasti oliiviöljyä


Laita 6 dl vettä kiehumaan. Kun vesi kiehuu, ota kattila pois hellalta ja lisää couscous, anna hautua 5 minuuttia kannen alla. Mausta oliiviöljyllä, lime-mehulla, mustapippurilla ja savusuolalla maun mukaan. Pese korianteri ja salaatti ja silppua sekaan. Korianterista kannattaa käyttää myös varret. Kuori avomaakurkut, paloittele ne, tomaatit ja feta. Sekoita ne ja kaikki loput ainekset keskenään tarpeeksi suuressa salaattikulhossa. Maistele lopuksi, jos jotakin tarvitsee lisää.

Kauho lautaselle jättiannos ja palaa parvekkeella sen kanssa x-asentoon. Ruokajuomasuositus: vissy. Mieluiten jäätävän kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti