maanantai 3. maaliskuuta 2014

Sunnuntaijuttuja

Näin jälkikäteen ajateltuna en tainnut viikonloppuna oikeastaan tehdä paljoa muuta kuin syödä. Laittaa ruokaa, löhötä. Kerran tai pari kävin kävelyllä, jotta jaksoin syödä lisää. Täydellisiä burgereita. Täydellistä pitsaa. Ei-ihan-täydellistä avokado-jogurttijäätelöä. Tarkoitus oli katsoa jossakin välissä elokuva, mutta sekin taisi jäädä.
  Hmm. Hävyttömän laiskottelemisen ja akkujen lataamisen raja on välillä melko häilyvä. Itse laittaisin viikonlopun jonnekin välimaastoon. Hällä väliä, heräsin tänä aamuna aika onnellisena tyttönä. Ei haitannut aloittaa silmät sikkurassa pyykkäämistä ja aloittaa sähköpostisulkeisia heti Hesarin jälkeen. 

Sunnuntain täydellinen pitsa (1 pellillinen + 1 pikkupitsa):

Pohja:

10 dl täysjyvävehnäjauhoja
mutu-tuntumalla annosteltu vesi, n. 4-5 dl
mutu-tuntumalla annosteltu oliiviöljy (lue: runsaasti)
savusuolaa
hippusellinen sokeria
2 pss kuivahiivaa

Tomaattikastike:

1 pkt tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä
salviaa
savupaprikaa
suolaa

Päälle:

kapriksia
punasipulia
valkohomejuustoa
sinihomejuustoa
punaista paprikaa
tuoretta rucolaa

Ensimmäisenä laitetaan kaikki taikinan kuivat aineet sekaisin, sitten vesi ja oliiviöljy (huom. riippuu tietysti omista mieltymyksistä, miten hulvattomasti sitä oliiviöljyä kannattaa lantrata. Oma tyylini sen kaatamiseen on joskus aiheuttanut epäuskoisia katseita.), ja vaivaamisen jälkeen jätetään taikina sikseen. Mitä pidemmäksi aikaa sen malttaa jättää, sen parempi. 
  Seuraavaksi pilkoin ja kuullotin valkosipulit oliiviöljyssä, sekoitin tomaattimurskan ja lisäsin mausteet. Kolmannessa vaiheessa sitten heitellään ohueksi kaulitun taikinan päälle tomaattikastike ja muut härpäkkeet. Uunissa lämpö taisi olla n. 225 asetta. Otetaan pois - no, sitten kun se näyttää valmiilta. Lopuksi tuoreet rucolat kruunaavat systeemin.

Niin, ja siitä ei-niin-täydellisestä avokado-jogurttijäätelöstä: ihan hyvää se oli, mutta en suosittele ketään jättämään sitä jääkaappiin pehmeämmän koostumuksen saavuttamiseksi. Ja unohtamaan sitä sinne. Lopputulos oli melko vastenmielistä lilluvaa asiaa, jolla oli jäätelön kanssa hyvin vähän yhteistä. Ennen jääkaappiepisodia maussa ei varsinaisesti ollut mitään vikaa: on aika hankalaa mokata fataalisti maustamattoman jogurtin, sitruunan, muussattujen avokadojen ja laventeli-hunajan kanssa. Ehkä joskus toiste sitten projektin saisi kunniallisesti vielä loppuunkin..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti