sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Tänään aamulla heräsin sunnuntaihin ja mieleen tuli, että edellisestä päivityksestä on vierähtänyt jo tovi. Sen jälkeen aloin vähän tsekkailla, josko koneella olisi jotakin kuvia; jotakin, joka kiteyttäisi olennaisesti parista viime viikosta jotakin.

No jaa. Kävi ilmi, että sellaisia ei ole. Siihen löytyy yksinkertainen selitys: kuluneen viikon aikana ainoat kuvat ovat suttuiset kännykkäkameraräpsyt, joissa on puita, puisto ja kasa kirjoja Ukrainan historiasta. Tarkemmin kun miettii, viime viikko kiteytyy tähän oikeastaan täydellisesti - puita, puisto ja kasa kirjoja Ukrainan historiasta.

Syksy tuli vihdoin Lontooseen, ja sen mukana koleat aamut, sadekuurot ja tuuli. Lukuun ottamatta koleita aamuja, se on aika jees: syksyisessä kaupungissa on aina tunnelmaa. Etenkin Lontoossa, jossa yksi kaupungin ihanista asioista on sen lukuisat puistot. 

Syksyn mukana tuli myös seminaarien lukulistat. 

Pakko myöntää, että maanantaina tunsin lievää pakokauhua kasatessani kirjoja pinoksi ja laskeskellessani sivumääriä. Jos sille tielle lähtee, jokaisen vuorokauden tunnin saisi täytetyksi lukemisella. Ja vaikka on myös tavallaan kivaa, että odotetaan ja vaaditaan paljon, ja siinä on palkitsevuutensa, niin hei haloo - noin kolmesataa sivua yhteen seminaariin? Viikoittain? 

No niin. Näissä merkeissä kului viisi päivää. Lusikoin informaatiota päähäni kirjastolla ja kävin välillä hengittelemässä kampuksen läheisessä muistomerkkipuistossa, söin suklaata ja kehitin addiktion nimeltä mainitsemattoman jättiketjun tarjoilemaan sokerilitkuun, jota myös Pumpkin Spice Latteksi kutsutaan. Nukuin vähän, luin paljon. 

Ei se huono viikko ollut. Jollakin masokistisella tavalla siitä myös nauttii. Aina välillä ne adrenaliinihumahdukset ja parhaat fiilikset tulevat juuri niistä hetkistä, kampuksesta ja syksystä ja lukemisesta ja kaiken sen yhteissummasta. Mutta kun perjantaina iltapäivän seminaariin raahautui ja päässä vilisi vain miljoona eri nimeä ja vuosilukua ja prinssejä ja kielispekulaatioita, tuntui siltä, että ihan näin tän systeemin ei ole tarkoitus pelata. Eikä sen ollutkaan. Kun kysyttiin, ketkä kaikki olivat oikeastaan lukeneet osoitetusta osiosta kirjojen luvut artikkelien ohella, nyökkäilijöitä oli aika vähän. Lauantaina bissellä yksi kurssilaista lausahti viimeistään sen ääneen: ihan kaikkea ei ole pakko lukea.


Vaikka viikko ei ollut huono, ensi viikolla ajattelin nähdä muutakin kuin puita, muistomerkkipuiston ja kirjapinon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti