tiistai 8. heinäkuuta 2014

Eilen oli vähän sellainen päivä, jolloin mikään ei natsaa.

Sellaisena päivänä on hankalaa keksiä mitään, mikä onnistuisi. Loppujen lopuksi istuin parvekkeella tyllimekossa juomassa Smakbynin omenaviiniä ja lähdin Engelin kesäkinoon. No joo, sekään ei nyt mennyt ihan kommelluksitta (siis missä kaupungissa lähes kaikki keskustan ravintoloiden keittiöt sulkevat kymmeneltä? Ja millaista riistohinnoittelua on pyytää yhdestä punaviinilasillisesta 14,60?), mutta pienistä hinnoittelu- ja kiirehtimisepisodeista huolimatta illasta tuli huomattavasti päivää parempi. 

Sitä paitsi Engelin kesäkinon miljöön takia ehkä voin maksaa viinilasillisesta 14,60. Noin kerran kesässä. 

Leffana pyöri Jotain ilmassa, jonka trailerin perusteella olin rankannut ehdottomasti nähtävien listalla. 70-luku, Pariisi, radikalisoituminen, politiikka, eiköhän niillä avainsanoilla päästä alkuun. Elokuvana Jotain ilmassa ei mullistanut maailmaa - osa henkilöistä jäi motiiveiltaan melko epäselviksi ja melkoisen kliseiksi, ja kyllä vähän pisti hymyilyttämään ensimmäisen vartin aikana nähty kohtaus, jossa taiteilijatyttö polttaa tupakkaa alastomana. Mutta toisaalta isoimmalle kliseevyörytykselle oli olemassa ihan selvät perusteet; siis just noinhan ihmiset toimii. Ja jos elokuva alkaa anarkian merkin raapustamisella pulpettiin, henkilökohtaiset sympatiat - ja nostalgia - heräävät nopeasti. Se anarkian merkin ympärille tuleva pyöreä ympyrä, se on yllättävän hankala kaivertaa.

Ja loppujen lopuksi voidaan todeta, että oikeastaan Engelin kesäkinon hämärtyvässä illassa ja hyvää punaviiniä lasissa katsoisin ihan mitä tahansa, ja luultavasti pitäisin siitä.
Eilisestä on myös paha nihkeillä, koska hällä väliä: mul on loma, helle saapui Helsinkiin ja lounas Cafe Köketin sisäpihalla. Lounas oli aika kiva: kymmenellä eurolla sai salaattia, punajuurikeittoa korianterilla ja fetalla, leipää, kahvin ja hedelmiä. Pientä miinusta siitä, että himoitsemani salaatti osoittautui kanasalaatiksi vasta lounaan maksamisen jälkeen, mutta tarjolla oli kyllä kasvisvaihtoehtokin.

Tänään enää pakkailuja, pari mekkoa kassiin ja huomenna Pariisiin. Koska mul on loma.


'1 kommentti:

  1. Voi miten ihana blogi sinulla .Kaunista kesää toivottelee

    maria

    VastaaPoista