maanantai 17. maaliskuuta 2014

Lepoa & lohturuokaa



Kahvilla Espresso Edgessä.

Jokaisena aamuna ei voi herätä tuntien itseään oman elämänsä sankariksi. Joinakin aamuina to do -listoilla ja kopisevilla koroilla ei voi korjata kaikkea, eikä sille mahda mitään, että kuumemittarin lukemat nousevat uhkaavasti, lihaksia särkee ja tekee mieli jäädä peiton alle piiloon pahaa maailmaa.
  No, tytön on tehtävä mitä tytön on tehtävä. Tällä kertaa se tarkoitti lupaa sysätä hommat sunnuntai-illaksi ja pyhittää muu viikonloppu lepäämiselle, lohturuoalle ja baletille. Sivumennen sanoen, Kaunotar ja hirviö oli silkkaa rakkautta, eikä vähiten siksi, että katsomossa onnellisesti kikattelevat ja hyvin käyttäytyvät lapset sulattivat mun sydämen. Kriittisemmän seuralaisena arvio oli ensimmäisestä näytöksestä ja sen koreografioista syväluotaava "blaa", mutta itse olin siitäkin haltioissani. Toisesta näytöksestä oltiin yhtä mieltä; harvan asian olisi voinut tehdä yhtään paremmin.
  Lauantaiksi suljeuduin lähinnä keittiöön laittamaan lohturuokaa kuin viimeistä päivää. Lopputuloksena mässäilin chilisuklaa-brownies slash mokkapala slash cupcakes -asioita ja pitsaa. Toimii. Sitä paitsi tehtävien väkertäminen valmiiksi sunnuntai-iltana oli kivempaa, kun sai samaan aikaan mutustaa viimeiset suklaaöverit.


Lohturuoan klassikko.

Lohturuoan klassikko nro 2.



Chilisuklaa-brownies slash mokkapala slash cupcakes -asiat:

100 g voita
100 g chilisuklaata
reilu 2 dl intiaanisokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
maapähkinöitä maun mukaan

Kuorrute:
tomusokeria
kaakaojauhetta
kahvia

Pilko maapähkinät rouheeksi. Sulata kattilassa voi ja suklaa. Itse laitoin mainitun 100 g suklaata, mutta olisin taipuvainen linjaamaan, että enempi parempi - 150 olisi voinut hipoa täydellisyyttä. Sulaan voin ja suklaan sekoitukseen lisätään kananmunat. Vatkataan. Lopuksi kuivat aineet. Älä sekoita enempää kuin sen verran, että paakkuja ei jää. Sitten koko systeemi kaadetaan mahdollisimman somiin vuokiin ja laitetaan uuniin n. 20 minuutiksi 175:een asteeseen. Jos haluaa sisuksen jäävän kosteammaksi, lyhyempikin aika riittää. Kuorrute väsätään tällä välin sotkemalla tomusokeria, kaakaojauhetta ja aivan minimaalinen määrä kahvia. Mitä vähemmän kuorrutteeseen laittaa nestettä, sitä helpompi se on pursottaa tiettyyn muotoon. Lopuksi nonparellit ja kaikki on valmista suklaaövereiden vetämiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti